Fra Werden(til)bergen

Bergen on one of the 163 rainless days

Bergen on one of the 163 rainless days
Bergen on one of the 163 rainless days

Thursday 9 July 2015

Om kunsten å lage den perfekte sandwichen til matpakken sin

Om kunsten å lage den perfekte sandwichen til matpakken sin

Jeg er lei. Veldig.
Lei av å spise sandwiches.
Hver. Eneste. Dag.


Jeg trodde at jeg visste hvordan man lager sandwicher. Jeg har nemlig laget mange sandwiches i mitt liv. Av og til for å ta med på universitetet (ganske ofte! O.k. det var bare når jeg hadde lyst…  altså faktisk aldri.), noen ganger når jeg gikk på tur (det er ingen kafeer på fjelltoppene). Hvis jeg tenker litt på det, så hadde jeg bare Choco-Croissants med meg. Jeg ELSKER Choco-Croissants. Har du en Choco-Croissant til meg?).

Det som jeg ikke hadde tenkt på var at jeg aldri hadde spist hjemmelagete sandwiches i mer enn 3 dager.
Defor hadde jeg blitt lei. Og jeg startet søket etter den perfekte sandwichen: Sandwichen à la Mym.

Alt var satt i gang med den første Sandwichen som jeg lagte her i Bergen.
Brød, smør, ost, kremost, brød, ferdig.
Men snart savnet jeg grønnsaker, som skulle gjøre det litt mer… sunt.
Så kjøpte jeg litt ruccola for å gjøre Sandwichen grønnere.
Og det ble det.
Brød, smør, ost, ruccola, kremost, brød.
Men, ja. Man er jo aldri fornøyd.
Det var litt for tørt.
Da jeg gikk til Rema neste gang, fikk jeg en lys idé. Avocado. Sunt og lekkert.
Defor ble det slik:
Brød, smør, ost, ruccola, avocado, kremost. brød.
(forresten: unnskyld for CO2-utslippet som en avocado forårsaker, når de reiser fra Sør-Afrika til Bergen. Jeg beklager. Virkelig!)

Men det hele hadde for lite smak. Og salt-smør kunne heller ikke rette opp i det. Ja vel.
Ennå en idé.
Feta.
Men prøv å finne feta i Norge. Det er ikke såå lett.
Men jeg hadde medgang på Rimi, hvor Feta-osten hadde skjult seg midt i alle Norvegia-ostene, som om den var litt sjenert overfor samfunnet.
Og da var feta veldig glad når jeg tok den hjem med meg.
Brød, smør, fetaost, ruccola, avocado, kremost, brød.
Etter en stund ble jeg også lei av det tørre Toast-brødet. Skulle jeg kjøpe bedre brød, kanskje fra en bakeri i byen? Men det koster så mye…
Defor startet jeg (inspirert av den amerikanske “Grilled Cheese”) å brune Sandwichen i pannen med litt smør. Så ble den knasende sprø. Det passer fint.


Men jeg synes at noe mangler likevel. Hva er det? Det må være en ingrediens som forvandler en “bra” til en “kanonbra”.

Har du en kjempegod idé? Fortell meg! Hjelp meg! Men, vær så snill, utelat gammel ost.

Tusen Takk!





Und noch so ungefähr auf Deutsch:

Ich hab die Nase voll.
Nein falsch: ich hab den Mund voll - Voller sandwiches. Tagaus, tagein.
Ich dachte, ich wisse, wie man Sandwiches macht. Schliesslich habe ich schon oft welche zubereitet. Mal fuer an die Uni, wenn ich grad Lust hatte (kam eher selten vor). Mal auf Wanderungen (es gibt ja kein Restaurant auf den Meisten Berggipfeln. Wenn ich es mir recht überlege, habe ich doch meistens eher Schokocroissants mitgenommen. Ich liebe Schokocroissants. Hast du ein Schokocroissant für mich??)
Was ich dabei nicht bedacht habe: Ich habe noch nie mehr als 3 Tage hintereinander selbstgemachte Sandwiches gegessen. Also startete ich die Suche. Die Suche nach dem perfekten Sandwich (a la Mym)

Alles began mit dem ersten matpakke, das ich mir zubereitete ganz normal. 

Toast, Butter, Frischkæse, Kæse, Butter, Toast. Fertig.

Ich vermisste dann schon sehr bald das Grünzeug dazu. Also Kaufte ich Rucola ein.
Toast, Frischkæse Köse, Rucola Butter Toast. 

Schon bald wurde dies mir zu trocken. Bei meinem næchsten gang in den Rema 1000 dann die der Geisteblitz: Avocado (entschuldigt bitte den CO2 Ausstoss, der durch den Transport einer Avocado von Südafrika nach Bergen verursacht wird. Tut mir leid. Wirklich!)

Toast, Frischkæse Avocadostuecke, Rucola, Kæse, Butter, Toast. 

Aber irgendwie hatte das ganze zu wenig Geschmack. Da ændert auch Salzbutter nichts dran.

Meine Idee: Fetakaese. Aber find mal Fetakaese in Norwegen. Im Rimi wurde ich fuendig, obowhl sich der Fetakæse zwischen all den Norvegia(Pseudo)Käsen zu verstecken schien als ob ihm die Gesellschaft irgendwie peinlich wære.

Irgendwann hatte ich die Nase auch voll von Halbtrockenem Toast. Besseres Brot kaufen? Dafuer zahlt man hier doch ein Vermøgen. Deshalb began ich, An den Gedanken des Grilled Cheese angelehnt also damit, meine sophisticated sandwiches a la mym (wie ich sie nenne) in der Pfanne mit etwas Butter anzubraten.


Soweit, so gut.

Aber ich finde, dass etwas noch fehlt. Etwas, was ein "bra" in ein "kanonbra" verwandelt. 

Hast du eine gute Idee? Sag sie mir! Hilf mir!
Aber bitte ohne "gammel ost".








1 comment:

  1. kanske med lite hummus? eller pröv ett klassiskt blt?

    ReplyDelete